Buitenlesdag

• 13 april 2021
IMG 2654

In Nederland worden lessen vooral nog gegeven in de klas. Ondertussen laten meerdere onderzoeken de positieve effecten zien van beweging, buitenlucht en natuur op de ontwikkeling en leerprestaties van het kind. Kinderen leren meer over de natuur door het met eigen ogen te zien en zelf te ervaren. Bovendien hebben kinderen volgens onderzoek meer plezier in buitenlessen, waardoor zij de informatie ook beter onthouden. Daarnaast blijkt uit onderzoek een verhoogde aandacht tijdens buitenlessen: kinderen die buiten taalles kregen, konden beter hun aandacht bij de les kunnen houden dan tijdens een binnen les.

De leerlingen van It Leech deden op dinsdag 13 april mee met de Nationale Buitenlesdag. Deze dag kregen ze buiten les in rekenen, spelling, natuur enz.